Ventilatie

Isoleren ventilatie met HVAC lamellendeken

Lamellendekens zijn samengesteld uit stroken met vezels die rechtop staan, wat zorgt voor een aanzienlijke drukbestendigheid. Deze stroken worden aan een versterkte aluminiumfolie bevestigd. Lamellendekens vinden hun toepassing in airconditioning, ventilatie, ventilatie en CV-systemen.

Temperatuur

De temperatuur aan de zijde van het aluminium mag niet hoger zijn dan 80 °C vanwege de gebruikte lijmlijn voor het bevestigen van het aluminium. De rotswol producten zijn echter bestand tegen hoge temperaturen. Het bindmiddel verdampt bij verhitting boven 200 °C. De isolerende eigenschappen blijven onaangetast, maar de mate van samendrukbaarheid zal verminderd zijn.

Extreme duurzaamheid

De reactie van minerale wol op vuur blijft ongewijzigd naarmate de tijd verstrijkt, wat betekent dat er geen degradatie optreedt door veroudering zoals bij organische materialen. De brandbestendigheid van minerale wol verslechtert niet bij hoge temperaturen. De Euroclass-classificatie van het product vertoont een vergelijkbaar gedrag als organisch materiaal, waarbij deze classificatie constant blijft of zelfs afneemt bij hoge temperaturen. De thermische geleidbaarheid van minerale wolproducten blijft onveranderd in de loop van de tijd. Praktijkervaring heeft aangetoond dat de vezelstructuur stabiel blijft en de porositeit alleen atmosferische lucht bevat.

Als u meer informatie wilt over het isoleren van ventilatie met behulp van HVAC lamellendekens, aarzel dan niet om contact op te nemen met Isoworx in Limburg. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van gedetailleerde inzichten over deze isolatiemethode.

Ventilatie