Koeling & Sanitair

Koeling

Isoleren stookplaats met synthetisch rubber

Synthetisch rubberen materialen zoals Armaflex of Kaiflex zijn uiterst flexibele isolatiematerialen met een gesloten celstructuur. Ze vertonen een hoge weerstand tegen de diffusie van waterdamp en hebben een lage warmtegeleidingscoëfficiënt. Hierdoor zijn ze ideaal voor isolatie toepassingen in koelsystemen. Als gewenst kan dit materiaal ook afgewerkt worden met aluminium, roestvrij staal (inox) of Isoskin, om aan specifieke behoeften te voldoen.

Voor airconditioning en bedrijfskoeling

Dit type isolatiemateriaal wordt voornamelijk ingezet voor de isolatie en/of bescherming van diverse componenten zoals leidingen, luchtkanalen, vaten (inclusief bochten), fittingen, flenzen, enzovoort, die behoren tot airconditioning- en commerciële koelingssystemen. Het materiaal is bijzonder geschikt om condensatie te voorkomen, wat resulteert in energiebesparing.

Brandbestendig

Wat betreft brandbaarheid behoort synthetisch rubber tot de categorie van moeilijk onbrandbare materialen. Het is zelfdovend, druppelt niet en geleidt geen vuur. Bovendien biedt synthetisch rubber ook geluidsisolerende eigenschappen.

Aarzel niet om contact op te nemen met Isoworx in Genk als u meer informatie wilt over het gebruik van synthetisch rubber voor koel isolatie. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van gedetailleerde inzichten over deze isolatiemogelijkheden.

Koeling

Sanitair

Isoleren van sanitaire toepassingen

Sanitair

Naast het isoleren van verwarmings- en koelsystemen biedt Isoworx ook isolatieoplossingen voor sanitaire toepassingen in Genk. Bedrijven kunnen bij ons terecht voor het isoleren van sanitaire voorzieningen en leidingen. Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie over hoe Isoworx u kan ondersteunen bij het isoleren van sanitair in Genk. We staan klaar om u te adviseren en uw vragen te beantwoorden.

Uiteenlopende opties

Dankzij onze geavanceerde technieken en uitgebreide expertise in de sector kunnen we zorgen voor de isolatie van leidingen voor zowel warm water, koud water als pluvia (regenwaterafvoer). We voorzien een scala aan materialen met een bewezen staat van dienst op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid om aan uw isolatie behoeften te voldoen.

De beste match voor uw bedrijfstoepassing

Als deskundige in de isolatiesector streeft Isoworx ernaar om u zorgvuldig en deskundig advies te bieden. Hierdoor zijn we in staat om herhaaldelijk de meest effectieve oplossing te leveren die aansluit bij uw unieke behoeften. We zijn erop gericht om de verwachtingen van uw bedrijf perfect te vervullen en te voldoen aan uw eisen.

Warm water

Isoleren van buizen voor warm water

Het verlies van warmte in warmwaterleidingen en verwarmingsbuizen wordt vaak veroorzaakt door onvoldoende thermische isolatie. Om onnodige afkoeling te voorkomen, is het essentieel om passende isolatie toe te passen. Hiermee kan de warmte-efficiëntie behouden worden en het energieverbruik geoptimaliseerd worden.

Ruime expertise

Isoworx in Genk heeft uitgebreide ervaring op het gebied van isolatie en afwerking van isolatiemateriaal. We staan klaar om u te ondersteunen met professioneel advies voor uw HVAC- toepassingen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie. We zijn toegewijd om u te helpen bij het vinden van de beste isolatieoplossingen voor uw specifieke behoeften.

Koud water

Isoleren van buizen voor koud water

Het vermijden van condensatie en opwarming van koudwaterleidingen kan effectief worden bereikt door professionele isolatie. Het belang van deze isolatie kan niet genoeg benadrukt worden, omdat condensatie aanzienlijke schade kan veroorzaken aan leidingen, zoals corrosie en lekkages, maar ook schade aan plafondmaterialen en gebouwstructuren. Het juist isoleren van koudwaterleidingen is van essentieel belang om de integriteit van de leidingen en de omliggende structuren te behouden.

Isoleren van Pluvia

Het isoleren van regenwaterafvoerleidingen (pluviale leidingen) kan efficiënt worden uitgevoerd met behulp van synthetisch rubberen materialen zoals Armaflex, Kaiflex, of door middel van akoestische isolatie. Deze isolatiematerialen bieden effectieve bescherming voor pluviale leidingen, wat helpt om condensvorming te voorkomen.

Synthetisch rubber

Dit type isolatiemateriaal wordt voornamelijk gebruikt voor de isolatie en/of bescherming van verschillende componenten, waaronder leidingen, luchtkanalen, vaten inclusief bochten, fittingen, flenzen, enzovoort, die behoren tot airconditioning- en commerciële koelingssystemen. Het materiaal is bijzonder geschikt om condensvorming te voorkomen en daarmee energie te besparen.

In termen van brandbaarheid valt synthetisch rubber in de categorie van moeilijk ontvlambare materialen. Het materiaal is zelfdovend, druppelt niet en geleidt geen vlammen. Bovendien heeft synthetisch rubber ook een geluiddempende functie, wat extra voordelen biedt voor isolatie toepassingen.

Akoestische isolatie

Akoestische isolatie is specifiek ontwikkeld om geluidsafweer van hemelwaterafvoeren en rioleringsleidingen te verminderen. Het materiaal heeft ook uitstekende geluidsisolerende eigenschappen voor diverse soorten leidingen. Bovendien biedt akkoestische installatie ook thermische isolatie. Het materiaal heeft een nette afwerking zonder deuken, in tegenstelling tot bijvoorbeeld lood. Het is milieuvriendelijk en brandveilig. Door de hoge flexibiliteit is Sonocool gemakkelijk aan te brengen op verschillende soorten leidingen en kokers.

Akoestische isolatie is een geluidsisolerende plaat vervaardigd uit een brandveilige kunststof massalaag, afgewerkt met een versterkte aluminiumfolie. Aan de achterkant is een 10mm dikke, veerkrachtige laag van brandveilig polyetherschuim aangebracht. Deze veerkrachtige laag zorgt voor akoestische ontkoppeling tussen het materiaal en de ondergrond, wat leidt tot aanzienlijke verbetering van de geluidsisolatie

Mocht u verdere vragen hebben over de isolatie van pluviale systemen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Isoworx in Genk. Ze zijn beschikbaar om uw vragen te beantwoorden en meer informatie te verstrekken over hun isolatieoplossingen.